Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken?

Vul het formulier in en ik antwoord je zo snel mogelijk.

Om een afspraak te maken kun je ook telefonisch contact opnemen:06 518 791 09 of direct via email: iwisch@zeelandnet.nl

Ik wil als therapeut met u werken aan het omgaan met ingrijpende wendingen in ons bestaan, zoals de Covid-19 pandemie. Het gaat om het ontwikkelen van een basishouding, een filosofie zo u wilt, m.b.t. grote ‘veranderingen’.

Waarom wachten tot je klem zit, hopeloos wordt of geen uitweg meer ziet. Vaak is het een begin maken met het oefenen van nieuw gedrag. Dat is, in therapeutische setting, niet veeleisend, maar eerder geruststellend en zelfs bevrijdend. Door expliciet een andere richting in te slaan en dat te doen op een manier die bij je past, kun je het bestaan verrijken en weer lucht ervaren.

Meindert Inderwisch

Corona, de wending?

Hieronder volgen meerdere artikelen uit tijdschriften, kranten, medische vakbladen, zowel als verslagen van televisie-interviews.

Niet om mijn mening uit te dragen, maar om aan te tonen hoe divers er wordt gedacht over het verschijnsel Covid -19. Het is niet meer dan logisch dat al deze meningen, hoe goed ook bedoeld, bijdragen aan de verwarring waaraan wij worden onderworpen. Ik wil als therapeut met u/jou werken aan het omgaan met grote wendingen in ons bestaan, zoals de Covid-19 pandemie.

Het gaat om het ontwikkelen van een basishouding, een filosofie zo u wilt, m.b.t. ingrijpende ‘veranderingen’. De meeste mensen veranderen niet of nauwelijks, omdat ze er niet toe worden gedwongen door de omstandigheden. Dat is een psychologische wet. Verandering vindt vaak pas plaats na ernstige trauma’s of andere zaken die ons het mes op de keel zetten. Het liefst – en dat is alleen maar menselijk – houden we vast aan wat we hebben, wat zekerheden biedt. Niets mis mee, totdat er een ingrijpende gebeurtenis of reeks van opeenvolgende incidenten plaats vindt die ons ‘dwingt’ tot andere gedachten. Waarom wachten tot je klem zit, hopeloos wordt of geen uitweg meer ziet. Vaak is het een begin maken met het oefenen van nieuw gedrag. Dat is, in therapeutische setting, niet veeleisend, maar eerder geruststellend en zelfs bevrijdend. Door expliciet een andere richting in te slaan en dat te doen op een manier die bij je past, kun je het bestaan verrijken, weer lucht ervaren. Covid -19 kan leiden tot een angststoornis of depressie die absoluut te vermijden is. En beheers je eenmaal de instrumenten van verandering, dan kun je die op talloze levensgebieden toepassen. Ga in therapie en voer een zinnige dialoog die je uit de ‘gekte’ houdt die alle stress lijkt op te wekken.

Fragmenten uit Op1 vrijdag 9 oktober 2020

Spiritualiteit moet beginnen met het nieuwsgierig zijn naar wie ‘jij’ bent. Daar zijn geen instant- oplossingen voor. Het vraagt toewijding aan onze ontstaansgeschiedenis, een verhoogd bewustzijn op wat ons beweegt of juist blokkeert, wat onze pluspunten zijn en een onderzoek naar waar wij liever geen ruchtbaarheid aan geven.

Een gesprek met Mattias Desmet

Hij wijst op de vele depressies, burn-outs en een breed gedeelde ervaring dat het eigen leven er niet toe doet. “Het toont de mate waarin onze maatschappij beheerst werd door een gevoel van zinloosheid en psychisch onbehagen.” In dat klimaat kon de massavorming rondom corona wortel schieten.

In gesprek met Ab Gietelink

Waarom staat Covid 19 op de A-lijst van de WHO? Waarom kiezen politiek, RIVM en media voor een disproportionele repressiepolitiek? Welke taboes in de media spelen daarin de hoofdrol ? Over de virologische dictatuur, het taboe op de levenscyclus, het economiseringstaboe en de illusie van het veiligheidsdenken.

Rutte heeft de grootst mogelijke moeite om zijn verantwoordelijkheid te nemen

In het citaat van Ilja Leonard Pfeiffer, waarin hij zijn zwager aan het woord laat, staat de essentie van dit artikel: ‘Men gaat altijd tot het uiterste om een consensus te vinden, terwijl er zich soms situaties voordoen waarin het noodzakelijk is dat de leidinggevende de verantwoordelijkheid neemt en de knoop doorhakt. Nederlanders kunnen dat niet.

‘Ik schaam me dood, maar er was geen houden aan’

Wellicht had het Trimbos-instituut de regering dwingender moeten voorlichten – toen de maatregelen zouden worden versoepeld – over de niet te vermijden tweede golf Covid-19 besmettingen waarbij alcoholconsumptie de uiterst voorspelbare ‘hoofdschuldige’ is ofwel heeft het Ministerie van WVS heel slecht naar het Trimbos-instituut geluisterd.

‘Is de Covid-19 pandemie, qua onderbouwing met harde feiten en cijfers, een wetenschappelijk ‘fiasco’ dat slechts eens per eeuw voorkomt?’

Maakt deze geleerde man zich schuldig aan het polariseren van de discussie rondom Covid-19 door de dodelijkheid van het virus te bagatelliseren? Of stelt hij ons een beetje gerust?Zijn bedoelingen zijn, zo lijkt me, goed en zijn woorden verdienen aandacht. Wat ik spijtig vind is dat hij niet met suggesties komt m.b.t. mogelijke oplossingen, tenzij het negeren van het virus zijn voorgestelde remedie is.

Copyright © Amor en Psyche

Webdesign by: Miek.Designs

Scroll naar boven