Afspraak boeken
Afspraak boeken
Afspraak boeken

“Als therapeut heb ik me te verhouden tot mensen. Daarbij werkt het niet wanneer ik me terugtrek in een ivoren toren, gewapend met wat vakliteratuur, om van daaruit de cliënt toe te spreken.”

Meindert Inderwisch

visie

Als therapeut heb ik me te verhouden tot mensen. Daarbij werkt het niet wanneer ik me terugtrek in een ivoren toren, gewapend met wat vakliteratuur, om van daaruit de cliënt toe te spreken.

Zowel de cliënt als ikzelf hebben het nodig om op menselijk niveau contact te maken. De intensiteit en het tempo waarop dat contact plaats vindt worden uiteraard bepaald door de wensen en mogelijkheden van de cliënt.


Wat een therapie succesvol maakt, wordt slechts in geringe mate bepaald door de discipline van waaruit wordt gewerkt. Niets is zo bepalend voor het welslagen van de therapeutische behandeling als het vermogen van de behandelaar een contact aan te gaan dat het benodigde vertrouwen wekt om de cliënt uit te nodigen tot een essentiële uitwisseling van gedachten, gevoelens en andere manifestaties van het ‘zelf’.

Copyright © 2020 Amor en Psyche

Webdesign by: Miek.Designs

Scroll naar boven