"Voor een man van zijn kaliber herbergt hij een aantal bijzondere eigenschappen als geduld, compassie, sensitiviteit, respect en vrijgevigheid. Hij is daarbij zijn kracht, lef en no-nonsense niet vergeten. "

Drs. E.E.J. Borst

Blijken van waarderingHet vervelendste aan Meindert is zijn woonplaats: Vlissingen ligt veel te ver weg van mijn werkgebied. Anders zou ik doorlopend mensen naar hem doorverwijzen. De man bezit een groot vermogen om mensen op hun gemak te stellen. Daarnaast zegt hij gewoon wat hij vindt, een eigenschap die onder psychotherapeuten helaas nogal zeldzaam is. Als u daar de reis naar Vlissingen voor over heeft, komt u trouwens in een mooie omgeving.
Bram Bakker
psychiater en auteur van o.m. ‘Te gek om los te lopen’ en ‘Loden last’
Samen met Meindert geef ik als co-therapeut  wekelijks groepstherapie aan cliënten in de verslavingszorg. Behalve terugvalpreventie, kunnen cliënten ook andere zaken inbrengen die hen bezighouden. Meindert werkt op basis van een grondige beheersing van de techniek, de theorie en de diagnostiek. Hij beschikt over empathisch vermogen, interpersoonlijke vaardigheden en maakt gericht gebruikt van nieuwsgierigheid. Hij probeert zich in te leven in de problematiek en reacties van de cliënt en probeert deze te begrijpen vanuit de context van de cliënt waarbij er voldoende balans is tussen de gevoelsmatige en intellectuele verheldering in interpretaties. Hij probeert samen met de cliënt een thema op conceptueel niveau uit te werken, voor zover dat relevant en adequaat is in de groepssessies. Hij bouwt een therapeutische relatie op en verdiept deze waarbij hij op verschillende niveaus kan werken; voldoende aandacht voor het individu en tegelijkertijd het groepsproces op adequate wijze doorgang laten vinden. Ik ken Meindert als een autonome, warme persoonlijkheid met een flexibele relatiestijl. Hij is professioneel betrokken en werkt op constructieve wijze samen met collega’s. Hij streeft ernaar om zijn kennis en kunde binnen het vakgebied te vergroten. Het is fijn en inspirerend samenwerken met Meindert!
Irma Kanters
Psycholoog NIP en psychotherapeut
Meindert is een man die werkt vanuit zijn ziel en dit paart aan grote professionaliteit en integriteit. Meindert is zeer waardevol voor de complexere programma's die ik verzorg: hij kan zich voegen in kaders die door anderen worden gesteld, hij durft te improviseren, verlangt er naar de diepte in te gaan, weet als musicus en dichter snaren te raken waarmee hij zijn inzicht als doorleefd mens en professioneel trainer/therapeut completeert. Hij laat mensen mens zijn en relativeert zijn prachtige intensiteit met zijn kwetsbaarheid, verwarring, lach, eerlijkheid en poëzie. Meindert behoort tot de magiërs van leren, leven en liefde. God zij dank kan hij niet alles. Hij is meer dan genoeg op zichzelf. Daarin is hij een bron voor allen, vooral voor mannen die zichzelf een beetje kwijt zijn geraakt. Je moet hem wel 'durven”
Drs. C (Connie). C.J. Schijf
Bureau Schijf, Partner in Leiderschapsontwikkeling. Programmaleider van diverse leiderschapstrajecten, vnl. binnen de rijksoverheid
Meindert is een vakman. Empathisch maar als het moet resoluut. Hij heeft een grote levenservaring die hij graag deelt met cliënten. Hij is een kleine beer die veel warmte uitstraalt. Als hij zijn gitaar tevoorschijn haalt, dan ontroert dat iedereen. Verder is het een echte Zeeuw. De zilte zee hangt om hem heen. Kortom ik kan hem van harte aanbevelen.
Joop Boekestijn
Coach en Ervaringsdeskundige. Vriescheloo
Bij Muze de Kern heb ik Meindert ontmoet. Ik heb hem ervaren als een fantastische trainer, die rust uitstraalt, goed luistert en zich, in de vrije avonduurtjes, helemaal kan geven in zijn gitaarspel en zang. Meindert is iemand die ziet en laat zien. Daar bedoel ik mee dat hij heel veel ziet bij iemand door te observeren hoe diegene praat, beweegt, redeneert, enz. En dat wat hij ziet geeft hij ook terug aan die persoon. Daar tegenover staat dat hij ook zichzelf laat zien. Wanneer hij zijn observaties met je deelt, voel je dat hij de dingen die hij zegt goed heeft doordacht. Wat mij naast het ‘zien en laten zien’ met name is bij gebleven is de integriteit waarmee Meindert ieder persoon benaderde. Hij staat erg bewust in het proces van grenzen aftasten en weten wanneer het genoeg is voor de ander. Meindert laat elke deelnemer in zijn/haar waarde. Daarmee heeft hij voor mij, en naar mijn idee ook voor de andere deelnemers, de ruimte gecreëerd om open in de training te staan en er voor mezelf zoveel mogelijk uit te halen
Drs. Estelle Smits
Voor een man van zijn kaliber herbergt hij een aantal bijzondere eigenschappen als geduld, compassie, sensitiviteit, respect en vrijgevigheid. Hij is daarbij zijn kracht, lef en no-nonsense niet vergeten. Hij kan op een heel onpersoonlijke manier uiterst persoonlijk zijn en je net daar vinden waar jij je verborgen houdt. Het contact blijft warm, integer, schoon en eerlijk. Meindert denkt en werkt kaderoverschrijdend; is daardoor open voor sublieme acties die het individuele - of het groepsproces, met een forse vaart vooruithelpen. De training heeft in mij een wezenlijke verandering teweeggebracht; van fragmentatie tot integratie waarbij de ratio en het gevoel nu kunnen samenwerken.
Drs. E.E.J. Borst
HR Advisor
“Een trainer die het beste in je bovenhaalt. Zeer sensibele waarnemer. Integer. Razend scherp en reflexief. Respectvol hard en liefdevol zacht. Verbindt hart en hoofd. Creatief. Een vakman.”
Marcel Cramwinckel
Voormalig Directeur Juridische en Operationele Aangelegenheden.
Ik heb bewust voor Meindert gekozen om mijn na-traject van therapie te volgen. Hij is de eerste therapeut die naast mij kon staan, waardoor ik eindelijk het gevoel kreeg dat ik er niet alleen voor stond. Elk gesprek bracht mij dichter naar de oorzaken van de worstelingen die ik al jaren met mezelf voerde. Samen met Meindert konden we door onze gesprekken tot de kern komen. Door de inzichten die ik kreeg kon ik eindelijk werken aan mezelf. Ik ervaar nu wat de woorden “vrijheid” en “dicht bij jezelf komen en blijven” betekenen en hoe dit voelt. Ik leef weer, geniet elke dag van de goede, maar ook minder goede momenten, want die mogen er ook zijn. Ik voel me vrij, heb vertrouwen in wat er is en komen gaat. Geen enkele therapeut heeft dit kunnen bereiken bij mij. Ik ben dankbaar voor de bijzondere band die Meindert en ik hebben. Hij heeft ervoor gezorgd dat ik mijn leven weer terug heb.
Maaike van Hoeckel
Remedial teacher 56 jaar
Gesprekken met Meindert hebben me heel veel gebracht. Eigenlijk hebben ze me een onverwachte verdieping naar de kern opgeleverd. In het begin zei ik nog een aantal keren:  ‘Gaan we nog wat doen in plaats van alleen maar praten?’ Hoe mis had ik het. Meindert is geen standaard therapeut. Meindert is vooral mens. Met z’n eigen doorleefde ervaring. Hij is begripvol, zachtaardig en gericht op ‘versterkende inzichten’, maar daarnaast ook echt messcherp, confronterend en heel duidelijk als het nodig is. Wat een spiegel. In deze schijnbare tegenstelling schuilt de kracht van Meindert en dit maakt hem een behandelaar van formaat. Dank dat je op m’n pad gekomen bent, Meindert. Liefs, Bart
Bart Zonnenberg
drs. in de Personeelswetenschappen
Meindert is een zeer gepassioneerd therapeut die vanuit zijn schat aan ervaring hele duidelijke en heldere inzichten heeft waardoor hij voor mij het verschil gemaakt heeft t.o.v. andere reguliere therapieën. Als behandelaar weet hij het verschil te maken tussen horen en luisteren en heeft hij mij - met zijn ongeëvenaarde empathisch vermogen - heel subtiel en deskundig een spiegel voorgehouden waardoor ik tot inzichten ben gekomen die ikzelf al jaren kwijt was. Vooral zijn persoonlijke openheid en eerlijkheid hebben mij de veiligheid gegeven die ik nodig had om mezelf open en kwetsbaar op te kunnen stellen. Zijn bijzondere integriteit en professionaliteit als behandelaar hebben er toe bijgedragen dat ik ben wie ik ben en dat is een rijker en gelukkiger maar vooral nuchter mens.  
Paul Priem
o.m. sponsor bij de A.A.
Meindert is, zonder enige twijfel, de fijnste, dierbaarste en meest bijzondere therapeut die ik ooit heb mogen ontmoeten. Wat hij ziet spreekt hij uit en heeft daarbij de gave om jou als mens in zijn geheel te zien, zonder daarbij enig oordeel te vellen. Ik heb nooit eerder me meer gewaardeerd en geaccepteerd gevoeld dan bij deze lieve, wijze man en dat heeft in mijn leven voor een grote, positieve doorbraak gezorgd. Het vertrouwen in de mensheid is zich, dankzij Meindert, gaan herstellen en daar pluk ik nog elke dag de vruchten van. Meindert zal voor de rest van mijn leven onderdeel blijven van een groeiend, leerzaam proces waarbij ik steeds meer en meer in liefde kan vertrouwen op mijn eigen kracht. Ik voel dankbaarheid en verbondenheid.    
Ien
Na jarenlang met mijn depressies gedoold te hebben in de kafkaiaanse zaaltjes van GGZ en algemene ziekenhuizen zat mijn lichaam zo bomvol verslavende medicamenten dat afkicken en opnieuw beginnen het enige was wat me te doen stond. Bij de kliniek Rodersana was Meindert Inderwisch één van mijn behandelaren. Zijn toewijding, ervaring, geduld en bekwaamheid hebben me er doorheen gesleept. Het is zoals de  mensen om me heen nog steeds geregeld verzuchten: “Was je die man maar eerder tegengekomen, Louis!” Meindert: je hebt me zoveel van jezelf laten zien dat ook ik eerst jou en later de hele wereld eindelijk durfde te laten zien wat voor lief en mooi mens ik (ondanks alles) ben.
Louis Geleijnse
De site straalt Meindert uit hoe hij is. Dat is heel mooi, warm en veilig. Helemaal goed.
Bob Janssens
voormalig cliënt
Ik heb nagedacht over de manier hoe ik nu het beste kan omschrijven hoe ik de therapie bij Meindert heb ervaren. En dan zonder te vervallen in clichés want als er íéts is dat niet bij hem past is dat het wel. Gedurende drie jaar heeft Meindert mij begeleid bij het doorgronden van de ingeslepen patronen die mij hebben belemmerd in mijn functioneren na een ingrijpende gebeurtenis. En niet door een standaard formule. Nee, door het totaal inzetten van zichzelf in combinatie met zijn brede en diepgaande kennis van de (gestalt)psychologie. En dit alles op een zeer toegewijde, menselijke en professionele manier. Ik voel me dan ook een gezegend mens dat ik verwezen ben naar precies deze therapeut.
Christel Wijland
beeldend kunstenaar
Graag wil ik mijn waardering uitspreken over de bijzonder prettige wijze waarop Meindert werkt. Meindert is een warme persoonlijkheid. Hij is in staat direct in contact te gaan, Zijn manier van werken stelde mij meteen op mijn  gemak. Hij is vakbekwaam en werkt naast je. Niet uit de hoogte maar op basis van gelijkwaardigheid. Zijn benadering en gesprekken zijn de basis geweest van mijn herstel. Ik kan zijn praktijk ieder aanbevelen. Meindert bedankt, Groeten Ben
Ben

Copyright © 2020 Amor en Psyche

Webdesign by: Miek.Designs

Scroll naar top