"Voor een man van zijn kaliber herbergt hij een aantal bijzondere eigenschappen als geduld, compassie, sensitiviteit, respect en vrijgevigheid. Hij is daarbij zijn kracht, lef en no-nonsense niet vergeten. "

Drs. E.E.J. Borst

Blijken van waarderingJe nabijheid gaf het gevoel van betrokkenheid. Een veilige haven in een hele onrustige zee. Het was nodig om te ervaren weer te leren voelen. Wat voelt goed en wat minder goed. Om er bewust van te worden in onrustige/onveilige situaties.

Arina Lakerveld
Die nabijheid van jou heeft mij zo geholpen. De eerste therapeut sinds vele anderen die “mens” was en is. Jij begreep mijn strijd en vertelde kleine stukjes van de jouwe. Dat maakte de sfeer open. Ik hoefde niet meer uit te leggen.
Het was een emotionele nabijheid die mijn breedsprakigheid indamde. Na jou heb ik in de aftercare Bjarne als therapeut gehad. Die diezelfde manier van benaderen had.
Wat een verademing, het kan dus.
Een mens kan pas echt open zijn als je weet dat de geen tegenover jou weet waar je over praat. Het is gelijkwaardig. Ik voelde mij er heel veilig bij.
Ik merk het ook in het dagelijks leven. Ik ben een heel gewoon eenvoudige vrouw, dus mijn leven is niet bijster interessant. Maar toch wordt het dat wel als ik soms mensen ontmoet op de meest onverwachte momenten. Als we aan de praat raken en je zomaar een gemeenschappelijke deler schijnt te hebben. Dat zijn de mooiste gesprekken.
Nabijheid het kan eng zijn, ongemakkelijk maar zolang het gelijkwaardig is zo helend.
Ik ben echt nog dagelijks dankbaar dat ik 5 jaar geleden naar de kliniek ben gegaan. Ik ben Bram dankbaar dat hij meteen zag dat jij mijn therapeut moest worden.
Mijn leven is in principe het zelfde gebleven maar ik heb geleerd er anders mee om te gaan.
Ik ben dankbaar voor de nabijheid die mij hebben geleerd dat ik hoe zwaar het soms ook is, het leven aankan.
Bianca Brouwer

Goede man is voor mij zijn aanspreektitel. Zoveel kunde heeft hij. Een rugzak vol, waaruit hij kan putten. Lief, opmerkzaam, empathisch, persoonlijk. Authentiek mens en ook nog veel humor.

Ica Wuijster

Als collega in het het vakgebied van psychiatrie en psychotherapie en iemand die ook het enige heeft meegemaakt, kan ik Meindert van harte aanbevelen. Als je de mazzel hebt Meindert als therapeut te krijgen, dan ben je de koning te rijk. Hij beheerst al deze 3 eigenschappen: “Know all the theories. Master all the techniques. But as you touch a human soul be just another human soul” (Carl Jung).

Victor Hugo Post

Gedurende een lange periode werd ik beroepsmatig geconfronteerd met traumatische gebeurtenissen. Dit was te dragen, dacht ik, totdat een periode van ongemakken en slecht functioneren aanbrak. Ik was me hiervan niet bewust, totdat ik bij Meindert kwam. Hij nam de tijd voor me en kwam, na een aantal gesprekken, tot een voor mij verrassende diagnose. Daarmee zijn we aan de slag gegaan.

Meindert heeft de bijzondere gave snel tot de essentie, de kern van het probleem te komen. Hij neemt de tijd voor je, luistert, en haal het beste in je naar boven. Zijn empathische benadering heeft ervoor gezorgd dat ik mezelf weer hervonden heb!

Bas Hamelink

Mijn kleinzoon, waar ik een aantal jaren geleden de zorg voor op me had genomen, worstelde op de middelbare school met een handvol problemen. Zoals zoveel leeftijdgenoten. De interne begeleider wees me in een gesprek op Meindert Inderwisch, die mij mogelijk zou kunnen begeleiden in mijn zoektocht naar de juiste benadering van de dolende puber. Ze had goede ervaringen met hem. En zo zat ik opeens in Vlissingen op de sofa tegenover een man met vriendelijke ogen, een aangename stem in een kamer die liefde voor muziek en literatuur ademde. Het werd een lang en goed gesprek. Achteraf realiseerde ik me dat de essentie van dat gesprek de afwisseling was van enerzijds echte belangstelling, empathie, warmte voor mij als persoon en mijn verhaal en de professionele distantie om dat verhaal ook te duiden in zijn gelaagdheid.

De adviezen van Meindert hebben een positief resultaat gehad bij de verdere ontwikkeling van mijn kleinzoon. Maar mij werd uiteindelijk ook duidelijk dat er heel wat thema’s waren opgedoken die voor mijn eigen leven, en hoe ik dat verder gestalte moest geven, van essentieel belang waren. Om het simpel samen te vatten, buitenkant en binnenkant bleken soms diametraal op elkaar te staan. In de serie gesprekken die ik daarna in Vlissingen voerde, pelde Meindert laag voor laag af. Hij analyseerde mijn jeugd, mijn overlevingsmechanismen, de keuzes die ik maakte en hoe ik mijzelf vaak in de weg stond. Het beeld werd steeds helderder, wie er achter die ogenschijnlijk maatschappelijk geslaagde persoon schuilging. Ik ben Meindert dankbaar dat hij me weer heeft teruggevoerd naar dat speelse, open jongentje dat met verwondering en verwachting de wereld in blikte en blij is met de talenten die hij heeft meegekregen. Buitenkant en binnenkant zijn nu veel organischer met elkaar verbonden, verstand en gevoel meer in balans. En het grootste compliment voor Meindert is dat mijn directe omgeving die cruciale verandering opmerkt en waardeert. En mijn kleinzoon, die is nu blij met zijn diploma en bezig met de volgende stappen in dit soms moeilijke, maar ook uitdagende leven.

Victor de Coninck
Drs. In de Orthopedagogie & Onderwijskunde en – o.m. – voormalig televisiepresentator.

De site straalt Meindert uit hoe hij is.

Dat is heel mooi, warm en veilig.

Helemaal goed.

Bob Janssens
voormalig cliënt

Ik heb nagedacht over de manier hoe ik nu het beste kan omschrijven hoe ik de therapie bij Meindert heb ervaren. En dan zonder te vervallen in clichés want als er íéts is dat niet bij hem past is dat het wel. Gedurende drie jaar heeft Meindert mij begeleid bij het doorgronden van de ingeslepen patronen die mij hebben belemmerd in mijn functioneren na een ingrijpende gebeurtenis. En niet door een standaard formule. Nee, door het totaal inzetten van zichzelf in combinatie met zijn brede en diepgaande kennis van de (gestalt)psychologie. En dit alles op een zeer toegewijde, menselijke en professionele manier. Ik voel me dan ook een gezegend mens dat ik verwezen ben naar precies deze therapeut.

Christel Wijland
beeldend kunstenaar

Meindert is, zonder enige twijfel, de fijnste, dierbaarste en meest bijzondere therapeut die ik ooit heb mogen ontmoeten. Wat hij ziet spreekt hij uit en heeft daarbij de gave om jou als mens in zijn geheel te zien, zonder daarbij enig oordeel te vellen. Ik heb nooit eerder me meer gewaardeerd en geaccepteerd gevoeld dan bij deze lieve, wijze man en dat heeft in mijn leven voor een grote, positieve doorbraak gezorgd. Het vertrouwen in de mensheid is zich, dankzij Meindert, gaan herstellen en daar pluk ik nog elke dag de vruchten van. Meindert zal voor de rest van mijn leven onderdeel blijven van een groeiend, leerzaam proces waarbij ik steeds meer en meer in liefde kan vertrouwen op mijn eigen kracht.

Ik voel dankbaarheid en verbondenheid.

 

 

Ien

Graag wil ik mijn waardering uitspreken over de bijzonder prettige wijze waarop Meindert werkt. Meindert is een warme persoonlijkheid. Hij is in staat direct in contact te gaan, Zijn manier van werken stelde mij meteen op mijn  gemak. Hij is vakbekwaam en werkt naast je. Niet uit de hoogte maar op basis van gelijkwaardigheid. Zijn benadering en gesprekken zijn de basis geweest van mijn herstel. Ik kan zijn praktijk ieder aanbevelen.

Meindert bedankt, Groeten Ben

Ben

Meindert is een zeer gepassioneerd therapeut die vanuit zijn schat aan ervaring hele duidelijke en heldere inzichten heeft waardoor hij voor mij het verschil gemaakt heeft t.o.v. andere reguliere therapieën. Als behandelaar weet hij het verschil te maken tussen horen en luisteren en heeft hij mij – met zijn ongeëvenaarde empathisch vermogen – heel subtiel en deskundig een spiegel voorgehouden waardoor ik tot inzichten ben gekomen die ikzelf al jaren kwijt was. Vooral zijn persoonlijke openheid en eerlijkheid hebben mij de veiligheid gegeven die ik nodig had om mezelf open en kwetsbaar op te kunnen stellen.

Zijn bijzondere integriteit en professionaliteit als behandelaar hebben er toe bijgedragen dat ik ben wie ik ben en dat is een rijker en gelukkiger maar vooral nuchter mens.

 

Paul Priem
o.m. sponsor bij de A.A.

Na jarenlang met mijn depressies gedoold te hebben in de kafkaiaanse zaaltjes van GGZ en algemene ziekenhuizen zat mijn lichaam zo bomvol verslavende medicamenten dat afkicken en opnieuw beginnen het enige was wat me te doen stond. Bij de kliniek Rodersana was Meindert Inderwisch één van mijn behandelaren. Zijn toewijding, ervaring, geduld en bekwaamheid hebben me er doorheen gesleept. Het is zoals de  mensen om me heen nog steeds geregeld verzuchten: “Was je die man maar eerder tegengekomen, Louis!”

Meindert: je hebt me zoveel van jezelf laten zien dat ook ik eerst jou en later de hele wereld eindelijk durfde te laten zien wat voor lief en mooi mens ik (ondanks alles) ben.

Louis Geleijnse

Ik heb bewust voor Meindert gekozen om mijn na-traject van therapie te volgen. Hij is de eerste therapeut die naast mij kon staan, waardoor ik eindelijk het gevoel kreeg dat ik er niet alleen voor stond. Elk gesprek bracht mij dichter naar de oorzaken van de worstelingen die ik al jaren met mezelf voerde. Samen met Meindert konden we door onze gesprekken tot de kern komen. Door de inzichten die ik kreeg kon ik eindelijk werken aan mezelf. Ik ervaar nu wat de woorden “vrijheid” en “dicht bij jezelf komen en blijven” betekenen en hoe dit voelt. Ik leef weer, geniet elke dag van de goede, maar ook minder goede momenten, want die mogen er ook zijn. Ik voel me vrij, heb vertrouwen in wat er is en komen gaat.

Geen enkele therapeut heeft dit kunnen bereiken bij mij. Ik ben dankbaar voor de bijzondere band die Meindert en ik hebben. Hij heeft ervoor gezorgd dat ik mijn leven weer terug heb.

Maaike van Hoeckel
Remedial teacher 56 jaar

Gesprekken met Meindert hebben me heel veel gebracht. Eigenlijk hebben ze me een onverwachte verdieping naar de kern opgeleverd.
In het begin zei ik nog een aantal keren:  ‘Gaan we nog wat doen in plaats van alleen maar praten?’ Hoe mis had ik het.
Meindert is geen standaard therapeut. Meindert is vooral mens. Met z’n eigen doorleefde ervaring.
Hij is begripvol, zachtaardig en gericht op ‘versterkende inzichten’, maar daarnaast ook echt messcherp, confronterend en heel duidelijk als het nodig is.
Wat een spiegel.
In deze schijnbare tegenstelling schuilt de kracht van Meindert en dit maakt hem een behandelaar van formaat.
Dank dat je op m’n pad gekomen bent, Meindert.

Liefs, Bart

Bart Zonnenberg
drs. in de Personeelswetenschappen

Copyright © 2020 Amor en Psyche

Webdesign by: Miek.Designs

Heb je nog vragen

Stel ze gerust en ik antwoord je zo snel mogelijk.

Scroll naar top