"Voor een man van zijn kaliber herbergt hij een aantal bijzondere eigenschappen als geduld, compassie, sensitiviteit, respect en vrijgevigheid. Hij is daarbij zijn kracht, lef en no-nonsense niet vergeten. "

Drs. E.E.J. Borst

Blijken van waarderingAls collega in het het vakgebied van psychiatrie en psychotherapie en iemand die ook het enige heeft meegemaakt, kan ik Meindert van harte aanbevelen. Als je de mazzel hebt Meindert als therapeut te krijgen, dan ben je de koning te rijk. Hij beheerst al deze 3 eigenschappen: “Know all the theories. Master all the techniques. But as you touch a human soul be just another human soul” (Carl Jung).

Victor Hugo Post

Meindert is een vakman. Empathisch maar als het moet resoluut. Hij heeft een grote levenservaring die hij graag deelt met cliënten. Hij is een kleine beer die veel warmte uitstraalt. Als hij zijn gitaar tevoorschijn haalt, dan ontroert dat iedereen. Verder is het een echte Zeeuw. De zilte zee hangt om hem heen. Kortom ik kan hem van harte aanbevelen.

Joop Boekestijn
Coach en Ervaringsdeskundige. Vriescheloo

Het vervelendste aan Meindert is zijn woonplaats: Vlissingen ligt veel te ver weg van mijn werkgebied. Anders zou ik doorlopend mensen naar hem doorverwijzen. De man bezit een groot vermogen om mensen op hun gemak te stellen. Daarnaast zegt hij gewoon wat hij vindt, een eigenschap die onder psychotherapeuten helaas nogal zeldzaam is. Als u daar de reis naar Vlissingen voor over heeft, komt u trouwens in een mooie omgeving.

Bram Bakker
psychiater en auteur van o.m. ‘Te gek om los te lopen’ en ‘Loden last’

Meindert is een man die werkt vanuit zijn ziel en dit paart aan grote professionaliteit en integriteit. Meindert is zeer waardevol voor de complexere programma’s die ik verzorg: hij kan zich voegen in kaders die door anderen worden gesteld, hij durft te improviseren, verlangt er naar de diepte in te gaan, weet als musicus en dichter snaren te raken waarmee hij zijn inzicht als doorleefd mens en professioneel trainer/therapeut completeert. Hij laat mensen mens zijn en relativeert zijn prachtige intensiteit met zijn kwetsbaarheid, verwarring, lach, eerlijkheid en poëzie.

Meindert behoort tot de magiërs van leren, leven en liefde. God zij dank kan hij niet alles. Hij is meer dan genoeg op zichzelf. Daarin is hij een bron voor allen, vooral voor mannen die zichzelf een beetje kwijt zijn geraakt. Je moet hem wel ‘durven”

Drs. C (Connie). C.J. Schijf
Bureau Schijf, Partner in Leiderschapsontwikkeling. Programmaleider van diverse leiderschapstrajecten, vnl. binnen de rijksoverheid

Samen met Meindert geef ik als co-therapeut  wekelijks groepstherapie aan cliënten in de verslavingszorg. Behalve terugvalpreventie, kunnen cliënten ook andere zaken inbrengen die hen bezighouden. Meindert werkt op basis van een grondige beheersing van de techniek, de theorie en de diagnostiek. Hij beschikt over empathisch vermogen, interpersoonlijke vaardigheden en maakt gericht gebruikt van nieuwsgierigheid. Hij probeert zich in te leven in de problematiek en reacties van de cliënt en probeert deze te begrijpen vanuit de context van de cliënt waarbij er voldoende balans is tussen de gevoelsmatige en intellectuele verheldering in interpretaties. Hij probeert samen met de cliënt een thema op conceptueel niveau uit te werken, voor zover dat relevant en adequaat is in de groepssessies. Hij bouwt een therapeutische relatie op en verdiept deze waarbij hij op verschillende niveaus kan werken; voldoende aandacht voor het individu en tegelijkertijd het groepsproces op adequate wijze doorgang laten vinden.

Ik ken Meindert als een autonome, warme persoonlijkheid met een flexibele relatiestijl. Hij is professioneel betrokken en werkt op constructieve wijze samen met collega’s. Hij streeft ernaar om zijn kennis en kunde binnen het vakgebied te vergroten. Het is fijn en inspirerend samenwerken met Meindert!

Irma Kanters
Psycholoog NIP en psychotherapeut

Copyright © 2020 Amor en Psyche

Webdesign by: Miek.Designs

Heb je nog vragen

Stel ze gerust en ik antwoord je zo snel mogelijk.

Scroll naar top